tisdag 21 december 2010

Mattias Flink släpps fri 2018

Mattias Flink släpps fri 2018 och har redan påbörjat permissioner .Nu kan man läsa om det tidsbestämda straffet och att Flinks advokat tycker att det var lite väl hårt. Var är brottsoffer perspektiven i media vad tycker dom anhöriga ? Finns det något brottsoffer perspektiv i tanken att ge tidsbestämt dvs att släppa en mass mördare fri? eller är det så att vi ska utgå från brottslingarnas bästa och strunta i offrens perspektiv tex att dom som mördats aldrig kan få en andra skans eller att dom anhöriga har fått en livstids sorg och smärta som dom inte kan få tidsbestämt !
Em människa som har mördat har enligt mig gjort sitt i samhället, där går gränsen för en andra skans!

onsdag 8 december 2010

Veckans brott

Veckans brott på svt

Tycker att det fortfarande är ett bra program enkelt rakt sant och tydligt.
Inte byggt på spänning genom massor av frän musik eller häftiga klipp .Jag tycker att det finns en någorlunda balanserad respekt för både brottsoffer och brottslingar och intressant information.
Mina tankar i det här programmet var hur dom anhöriga reagerade när dom fick se och höra den livstidsdömda manen som intervjuades hur skulle jag reagera om det var mitt barns mördare som satt där i en intervju antagligen utan själv insikt och fortfarande bara tänker på sig själv, så som jag upplevde att den här livstids dömde gjorde ,fast nu vet jag att man inte vet hur media har klippt i hopp intervjun så vem vet? ... tror jag skulle ha blivit mer än galen... jag tycker verkligen att livstid ska vara riktig livstid så att vi anhöriga får lugn o ror och inte behöver ha med det gnaget i resten av våra liv att det ska vara permissioner och att den livstids dömde en dag kan vara fri ... Nej här borde offren gå före brottslingen!