fredag 30 december 2011

Brottsoffer har behov av en human juridik

http://www.dagensjuridik.se/2011/12/infor-ett-nytt-ar-2012#comment-1375

Jag önskar inför 2012 att staten kommer på att brottsoffer finns att dom är på riktigt och behöver stöd och en juridik som bygger på derass behov och känslor. I dag har vi en juridik som bygger på staten och brottslingarnas behov och känslor...Vad är humaniteten mot brottsoffrena i detta ? Humaniteten mot brottslingarna kan vi lätt se och den är viktig, men konsikevensen av ett brott borde även inehålla ett humana tänkesättet för brottsoffer!
 Riktigt Livstids fängelse för mördare är en humman handling för anhöriga till mördade ,så att dom kan få lungn med den biten både vad gäller hat känslor och rädsla och aldrig behöva möta mördaren igen .Idag har vi unga och gammla anhöriga som varjedag riskerar att träffa den som mördat deras anhörig på stan arbetsplaten i kassa kön mm. Vi anhöriga har fått livstid och det borde även mördaren ha ,helst med tanke på offrenas upprätelse och för anhöriga ska kuna leva vidre utan rädsla och få hjälp att minska hatet . Tänk dig sjäv att få din lilla syster mördad och du växer upp under de 20 år som mördaren sitter inne sen ska du i  30 års ålern klara av att leva ett vanligt liv och veta att den som mördade din syster är ute ! du som anhörig ska klara av att leva med rädslan och med hatet, så ser verkligete ut för anhöriga till mördade idagens Sverige!

torsdag 22 december 2011

Ang livstids straff och att lagen inte ser till offrenas behov

Att straffsatser bygger på strikt juridik och inte på hat o hämd känslor . vad betyder det ? Vad bygger juridik på ? är det statestik eller förskning ? Juridik är väl även det byggt på tankar och känslor ? eller ? !

onsdag 21 december 2011

I dag bygger straff sattserna på brottslingarnas behov och känslor och vad dom som inte varit med om brottens karaktärs tankar kring humanitet ...man tar inte med offrenas behov och känslor i en bedömning av straffens värde ,inte heller det humana mot offrena !!!

http://www.expressen.se/nyheter/1.2657523/mamma-till-flinks-offer-jag-ar-djupt-besviken

Det är verkligen ett hån mot offer och anhöriga .Samhället tror sig ha ett humant förhållningssätt . Ett humant förhållningssätt till mördare är vad dom har men till offerna så är det bara inhumant man ger dom anhöriga till dom mördare ett hårt slag och struntar fullt ut i deras känslor och behov för att klara av sin smärta och ångest . Anhöriga till mördade har ett behov av att det blir riktiga livstid för mördare då slipper dom bära ångesten av att den som valt att ta livet av deras anhöriga  får leva sitt liv och dom slipper ångesten av att kanske träffa på mördaren och det allra viktigaste är att deras hat kan dämpas. Ingen mår bra av att känna den frustrationen som hat o hämd ger men anhöriga till mördade är bara människor och det är inga känslor som man kan välja till eller från dom finns där som en naturlig reaktion på ondskan ,jag tror att hat även är en naturlig skyds mekanis mot sånt som inte är bra för oss.Vist är det så att ondska skapar ondska och den som har börjat skapa cirkeln av odnska är mördaren och det behöver samhälet ta till sig och ge dom anhöriga ensamhäls miljö där det är möjlighet att få ta hand om sina känslor på bästa sätt ,den miljön behöver vara utan mördaren och att mord inte går att sona dvs inte heller avtjäna !  I dag bygger straff sattserna på brottslingarnas behov och känslor och vad dom som inte varit med om brottens karaktärs tankar kring humanitet ...man tar inte med offrenas behov och känslor i en bedömning av straffens värde ,inte heller det humana mot offrena !!!

tisdag 20 december 2011

Massmördaren Matias Flink får 20 år i Fängelse för 7 mord . Vi behöver att samhälle där människor får stå till svars försina handligar och ta ansvar för dom ,20 år i fängelse är inte att ta ansvar för sina handlingar och att Matias vi bli fri talar helt klart för att han inte bryr sig i offer och anhöriga för om han hadde så hadde han inte velat bli fri.

Det är en skam för Sverige att vi låter massmördare gå fria och som ytterligare hån redan efter 20 år i fängelse. Det finns ingen moral i det svenska rätts systemet! Offer och anhöriga har fått livstid det som gjorts går inte att göra ogjort någonstans i rättvisan så behöver vi föra in en etik där offrenas lidande går före brottslingens välmånde! I dag finns det inget parti som lyssnar på anhöriga o offers behov.
Flink är kanske inte farlig men det spelar ingen roll för gjort är gjort och har man varit så farlig att man mördat så ska man sona med riktigt livstid ,tyvärr så kan man inte ha dödsstraff pga att det finns för många osäkerhets faktorer och etiska dilemma  annars så hade det varit ett riktigt straff för mördare! För varför ska man själv få leva sitt liv när man valt att andra inte ska få leva sina ? Vist är kärleken den enda vägen för att förebygga våld men när det gått överstyr så är det offerena som ska ha omtanken. Guds vägar äro outgrundliga men människans beslut är ännu märkligare ,här med en mördare som inte får stå till svars för sina handlingar . Vi behöver att samhälle där människor får stå till svars försina handlingar och ta ansvar för dom ,20 år i fängelse är inte att ta ansvar för sina handlingar och att Mattias vi bli fri talar helt klart för att han inte bryr sig i offer och anhöriga! 

söndag 18 december 2011

ONDSKA

Mina morgon tankar om Ondska
ONDSKA finns så länge människor väljer onda handlingar .Det finns dom som tycker att man ska göra skillnad på människan och den onda handlingen Jag tycker att det är märkligt för människan är ju dom handlingar och tankar den har och gör . Är gränsdragningen att det finns inga onda människor det finnas bara onda handlingar ett försvar som gör att man inte behöver sättsig in i ondskan och ta till sig att den finns .Onda människor är människor som begår onda handlingar och goda människor är människor som begår goda handlingar .Det vanligaste är människor som bär på både onda och goda handlingar och om man har övervikt på de ena eller det andra så kan man definieras som ond eller god. men problemet jag ser är rädslan för att kalla någon ond jag antar att den har med vår an jantelags uppfostran och kridtendomsens påverkan att alla alltid blir förlåtna ,jag tycker att vi ska lämna den bedömningen till GUD så får han förlåta eller skicka till skärs elden när den dagen är inne .Som människor så borde vi ta ansvar för våra handlingar och om någon är ond så våga se det och begär att den personen tar ansvar för det. När man är så ond att man medvetet tar livet av andar människor som är oskyldiga till den onda handlingen, så är det ren ondska som är förorsakad av den onda människan ...Jag vill bara skriva ned det här för jag tror att många är så rädda för att er tjäna att det finns onda människor. Men för det så behöver inte  det betyda att det föds onda människor några kanske föds onda men i det stora så tror jag att dom blir onda av onda handlingar dvs, ondska skapar ondska men även empati sjukdomar mm skapar ondska utan att de finns ondska som skapar ondska...  Vi vågar se det goda men skygar ofta för det onda, jag har genom hemska lärdomar fått lära mig att ondskan finns på riktigt och jag vet att det goda finns på riktigt .Lite så tänker jag !

onsdag 14 december 2011

Allmänheten behöver bättre skydd mot brottslingar.Var är det sunda förnuftet ? hur blev det så här med att alla rättigheter och skydds aspekter ligger hos brottslingarna ?

http://www.expressen.se/nyheter/1.2651182/alhem-borde-ha-domts-till-livstid


Tidigare morddömda Frank Rocco Jensen dömdes till totalt åtta års fängelse för att ha våldtagit en 12-flicka.

Rättsäkerheten för allmänheten har inget värde i det svenska rättssystemet . Värdet ligger i rehabilitering och att alla ska ha en andra ,tredje fjärde ,femte ....chans att åter anpassas till samhället. Vi har ett straff som heter livstid men det är bara en lek med ord då det inte garanterar för offren eller allmänheten att det är livstid det enda det gör för offren är ett ytterligare frustration att inte veta när och om brottslingen ska komma ut igen.Här har vi en mördare som fick livstid för mord och släpptes fri efter en tid, nu har han begått flera brott och en våldtäkt på en 12 åring och får 4 år för brottet ?! En person är död och en 12 åring skadad för livet ändå så ska den här manen snart ut igen ,det enda rätta vore att det fanns riktiga livstids straff för mördare och definitivt för återfalls brottslingar som redan har ett livstids straff i ryggsäcken.

Vad har vi för rätts tankar för brottsoffer och anhöriga och vad har vi för skydds tankar för allmänheten ? Det enda jag kan se är att om du begår brott så ska du alltid ha flera chanser och om en brottsling på rymmen begår brott mot dig så har du rätt till extra skadestånd ,det borde man även ha när staten friger och frisk förklarar på felgrunder och nya brott begås. Jag är ingen jurist men jag tror inte att det finns några sådan rättigheter för allmänheten.
Den som mördade min dotter hade avtjänat sina straff men inte tagit emot vård och ingen utredning av vilka psykiska besvär som ev påverkade honom att fortsätta med brott gjordes. När man har begått brott så borde en riskbedömning med rätt konsekvenser för brottslingen vara det enda rätta för att skydda allmänheten och staten borde ta ansvar för offren med rehabilitering och skadestånd när folk blir offer för frigivna brottslingar.

Var är det sunda förnuftet ? hur blev det så här med att alla rättigheter och skydds aspekter ligger hos brottslingarna ?

söndag 4 december 2011

Till min ängel Engla, saknar dig så mycket .

Till min ängel Engla

Tänk att längtan kan vara så svår att den kan vara lika stark fast det gått så många år .
Minnena finns där hela tiden dom glädjer samtidigt som dom svider djupt in i min själ , jag önska så mycket att du var här.
 Jag känner ännu lukten av ditt hår. Godnatt kramen som skulle vara på riktigt ,den var inte klar fören det kändes att vi möts. Godmorgon skulle sägas innan för din dörr så vi viste att du verkligen var vaken .Dina finna drömmar om att bli artist ,dina funderingar kring hur jag skulle hinna med att se dig på alla ställen . Du älskade att dans och gjorde det som du aldrig gjort annat det spelade ingen roll till vilken musik rytmen fans där helt naturligt. Din kärlek till livet var så stor så mycket du önskade att göra och jag såg så mycket framemot att få se dig växa utvecklas till det som du önskade allra mest. Din fina stora syster bjuder in mig till en vardag som är fylld med glädje ,lycka ,frustration allt det som kalas liv och Torbjörn finns där hela tiden med sin kärlek sånt som gör att jag försöker göra det bästa jag kan av livet  ,men där bakom ligger saknaden efter dig hela tiden och gnor. Jag längtar så mycket efter dig min fina dotter du saknas mig så mycket så mycket.
Önskar att vi möts igen, att jag får kram dig det skulle göra allt för mig.