torsdag 21 juni 2012

Breivik när straffet är avtjänat Hur gör Norge då när dom inte har riktiga livstids straff ?bedömningar som gör att han stannar i fängese föralltid säger vissa men jag undrar om det är juriskt möjligt i ett demokratiskt land?

Tittar på svt nyhetsmorgon som gästas av Leif surbesky och Sven Erik Alheim
Det handlar om Breivik rättegången Dom konstaterar att Norge inte har livstid men att Breivik aldrig kommer att komma ut i frihet igen för att när straffet är avtjänat så blir det någon typ av bedömning ? Undra verkligen om det kan vara så att om man i Norge får ett straff på 21 år sköter sig exemplariskt  och blir djupt buddistisk och går ut med att man inte har samma ideologi och ångrar sig djupt och ser galenskapen o ondskan i det man gjort Hur kan man då motivera att han inte blir fri Varför skulle man då inte ha livstids straff ? Och varför skulle inte Breivik få sina permissionen när andra mördare får det ? Vist är Breiviks brott grymmare än det mesta men Norge är ändå ett demokratiskt land som håller sig till juridiken.Kan Brottslingarnas rättigheter ändras efter hur många man dödat ? Nu är det inte sannolikt att Breivik ändrar sig på något viss men allt kan hända... jag tycker att har man dödat så ska man ha riktigt livstids straff och det ska inte spela någon roll hur man sköter sig för ett mord går inte att sona enligt mig och offer /anhöriga borde få leva sina liv med en garanti för att mördaren aldrig ska komma ut och som det ser ut i dag så finns ingen garanti !

Leif S pratar om att man som försvarare måste kunna skilja på arbets personen försvararen Leif och privat personen Leif. Ja vist är det så men jag tycker inte att Leif kunde det i rättegången kring mordet på min dotter Engla . Han svarade upp i rättsalen och i  media som en påhoppad privat person o inte professionellt . Ja tycker absolut att alla brottslingar ska ha försvarare och jag tycker att det är viktigt att dom gör sitt bästa jobb. Jag har bara hoppat på och gnällt och ifråga satt Leif S utifrån att han är försvarare och inte på något viss som privat personen ...har aldrig haft någon åsikt om han som privat person har ingen som helst aning om vem han är då och är inte ens ett dugg intresserad!

torsdag 14 juni 2012

JK Juridik ?!

JK är statens främsta juridiska företrädare!Kan jk då ha tillsyn över en myndighet gentemot folket då myndighetn är staten som jk företräder?

tisdag 12 juni 2012

Vil gärna veta vad dom olika partierna står i frågan kring straff sattser för mördare

hej
Jag skulle vilja vet var alla partier står i frågan om straff sattser för mord? Tycker ni att det är bra som det ser ut i dag med ett brett spann till livstid som ingen vet när gärningsmanen blir fri från ?
Själv vill jag ha RIKTIGA livstids straff för mord så att anhöriga får lugn o ro o kan lägga så mycket som möjligt av mördaren bakom sig även respekt för offret som aldrig kommer tillbaka då en mördare bestämt att den ska dö.Tycker även att det är viktigt att samhället sätter ner foten o visar var gränserna går för vad som går att sona. Ett mord går enligt mig inte att sona varken ur etisk eller rättvis aspekt. Vill även ha riktiga livstids straff för att syskon, barn mm ska kunna få växa upp utan att oroa sig för när mördaren blir fri och var dom ska möta den mm. Det utifrån ett psykologiskt perspektiv för anhöriga inte utifrån ett farlighets perspektiv..

Brotsligens behov ,Offer /anhörigas behov ,samhällets behov man kan inte göra alla behov till lags för dom ser inte likadana ut !