tisdag 27 november 2012

Tips till arbetsförmedlingen

Tips till arbetsförmedlingen
Gör en webb sida på af för arbetssökande där dom kan lägga ut en annons om sig själva med cv mm och vad dom söker för jobb .Så kan arbetsgivare söka arbetskraft där på egen hand :)
 

torsdag 22 november 2012

mördaren ge sig själv upprättelse genom media

Blir så förbanad nu på Expressen som låter en mördare sitta o fabulera kring sig själv o mordet . Detta är en yterligare kränkning av offer o anhöriga. Kan Expressen bevisa att det mördaren säger är sant enligt bevisföring mm eller är det en artikel för att ge mördaren en upprättelse o ge han empati för mordet ?Om man gör sådan här artiklar så borde det vara tydligt i artikeln hur dom anhöriga ser på intevjun o innehållet och vad media etiken säger om att ge en mördare utrymme att yterligare trampa ner dom anhöriga. försöker dom anhörig att kopla bort mördaren från sitt liv så går det ju inte om det belyses i media utan dom anhörigas medhåll...nu vet inte jag vad dom anhörigai detta fall tycker men det borde ha stått i artikeln för detta är något somberör oss alla som är anhöriga till mördade våran vardag blir orolig av sånt här och det tycker jag ska gå före mördarens beov av att ge sig själv upprättelse genom media !

måndag 19 november 2012

Europakonventionen säger att alla ska ha rätt till en rättvis rättegång. Vad betyder det i Sverige


Europakonventionen säger att alla ska ha rätt till en rättvis rättegång. Vad betyder det i Sverige ?

En lite flummig formulering som inte hjälper den enskilda individen som har ett fall med en tvist mot försäkringsbolag, staten ,myndigheter mm som man vill pröva mot lagstiftningen. Varje privat person måste göra en enskild bedömning av hur stora ekonomiska risker man kan tänka sig att ta för en rättegång, om man förlorar så får man stå för kostnaderna, ev. får man rättshjälp från staten eller rättskydd från försäkringsbolaget. Den hjälpen täcker oftast bara en liten del av kostanden och man vet inte från början vad det blir för belopp i slutändan och på den delen från försäkringsbolaget så behöver man betala 20 % av det beloppet man får hjälp med.

Har man en fet plånbok och inte behöver oroa sig för den ekonomiska biten så blir det enklare att få en rättvis rättegång, då kan man ta in dom advokater vittnen mm som man tycker att man behöver för en rättvis bedömning utan att oroa sig för ekonomin.

Är det rättsäkert att den med en fet plånbok har rätten till en rättvis rättegång och dom som inte har en fet plånbok inte har rätten till en rättvis rättegång?  Idag 2012 i Sverige ser det faktiskt ut så här och det gör mig förvånad och jag undrar varför är det så här? Att Sverige tror sig vara duktiga på att ta tillvara brottsoffers rättigheter och att alla ska ha rätt till en rättvis rättegång ser jag som en dålig illusion som många lever med därför så vill jag ha svar! Hur ser regeringen på detta?     

lördag 10 november 2012

Fantastiskt att organisationen Missing Peopel finns

 Fantastiskt att organisationen Missing Peopel finns Det behövs frivilliga som hjälper till att söka och det är bra att det kan organiseras från dom som är vana, när en person försviner kan det vara bråttom och man behöver många människor för att kunna vara effektiva När Engla försvan så var det först hemvärnet o frivilliga som polisen organiserade Sen när polisen avslutade efter 2½ dagar fick vi organisera allt själv. Utan polisens hjälp då fanns ingen missing peopel grupper . Det hade hjälpt oss mycket om det hade funnits missing peopel grupper då, även om vi hade tur och det kom många mycket kompetenta hjälpsamma goda människor och hjälpte oss på alla plan.! Tror att det är viktigt att Polisen har ansvar och tar hjälp av missing peopel i alla fall den första tiden efter ett försvinanden.Om polisen ger upp så måste ju missing peopel själva eller dom anhöriga ta ansvaret vilket kanske inte är det bästa men bättre än att ge upp !
Vill här hylla engagemanget och hjälpsamheten som finns i samhället ,DET BETYDER ALLT <3

torsdag 8 november 2012

Följer media om försvunna Anna i Göteborg så hemskt

Följer media om försvunna Anna i Göteborg så fruktansvärt hemskt .Önskar så av hela mitt hjärta att hon hittas vid liv .Jag vet ju vad familjen o vännerna går igenom just nu o det är mera än hemskt det är en vidrig upplevelse på alla plan o ändå så behöver man vara vaken i huvudet o ha kontroll även om det kanske är lite lättare nu när missing peopol finns som extra stöd o kontroll. Om hon inte hittas till i morgon så överväger jag att ta tåget ner och hjälpa till att leta om det behövs .Jag minns så som det vore i dag när vi fick så mycket hjälp o omtanke att leta efter våran kära Engla. Det betyder så otroligt mycket att man får stöd av alla i hela Sverige och att alla letar runt i sina områden även på andra sidan Sverige för så länge man inte vet vad som hänt så kan hon vara var som helst i världen just nu.Det är så lätt att tänka att hon kan inte vara här omkring mm När jag letade ca 2 mil från stjärnsund så sa människor att dom inte letat för det var ju så långt till Stjärnsund Engla hittades ca 7 mil från stjärnsund.
<3 <3 <3 mina tankar går till Anna o familjen styrke kramar

Retar mig på journalistiken nu Exspresen journalist

Retar mig på Expressens journalist .Han ringde upp mig och frågade om det här med den nya bildtekninken o att Engla nämns runt den, att hon kunde räddas om det funnits, Det är inget nytt för mig jag har vetat om att tekniken är gamalmodig o att polisen vill ha ett nytt system .Redan någon vecka efter mordet var jag in till Borlänge polisen o frågade om varför dom inte hittat Eklund när han fanns med i registrens som dömd sexualförbrytare o fanns på en väldigt bra fantombild. Då förklarade polisen om dom system som finns i andra länder o att dom väntar sig att få nya system. Dom berättade inte om att det fanns ett system där som dom kunde ha använt och även om det är gamelmodigt så hade man med stor sannolikhet kunde ha hittat mördaren med hjälp av fantombilden.. Ang bilden från våldtäkten som var tagen med mobiltelefon så förstår jag att det inte är lika prioriterat att skicka in till som det heter finger och singnalementsregistret( det system vi har nu ) men man kunde ju få begära att polisen kollar med polisen i Hofors som ligger inom Gävleborg samma området som våldtäkten var fast en annan kommun, där Eklund var mycket känd o dom direkt kunde ha gripit han.
Jag sa till journalisten flera gånger att det är viktigtatt du skriver att  jag säger :DET SPELAR INGEN ROLL HUR MÅNGA SYSTEM VI HAR OM MAN INTE ANVÄNDER DOM! Det jag bad han skriva det skrev han inte Jag sa ioförsig det han skrev men jag blir så trött när journalister bara skriver det som passar dom inte det man trycker på o vill få sagt... Fråga mig inte om ni inte vill ta med det som jag trycker på, utan bara ta ur det som ni vill! O nämn aldrig Engla eller mordet utan att kontakta oss så jag kan förvarna nära anhöriga så dom kan välja bort att läsa eller vara förbereda för att läsa o ta dom diskutioner o tankar som kommer från alla runt om.

Jag tycker att media är jätte viktigt och att vi har ett behov av bra journalistik ,så tro inte att jag är emot media bara för att jag belyser hur det är o vad jag tycker behöver förbättras.

lördag 3 november 2012

AFTONBLADET FINNS DET EN SÄMRE DAG ATT TA UPP OM MÖRDARES VARDAG

Alhelgona dagen Tidigt på morgonen åker vi ner till Englas grav för att göra fint innan släkt o vänner kommer för att tända ljus o fika .Jag har gjort ett hjärta där det står saknar dig på <3 jag saknar så mycket min älskade unge, finaste Engla <3

På vägen hem stannar vi vid lanthandeln och tidningarna har precis kommit då vänds allt jag blir så illa berörd magen gör ondare än ont På första sidan på Aftonbladet bild på AE, Kända mördare så lever dom idag bla AsEt som mördade min dotter ...Inte bara mördade han gjorde henne väldigt illa och skräckslagen bara så en människa helt utan empati kan göra .Fyyy fan och det ska dras upp hos mig o hela släkten vänner mm en dag som dena då man ska minnas dom anhöriga som gått bort Inte dom jävla mördarna ............jag slängde mig över datorn för att få ut min frustration och smärta AFTONBLADET FINNS DET EN SÄMRE DAG ATT TA UPP OM MÖRDARES VARDAG ? Inget av det är nytt eller har nyhetsvärde som är så starkt att man behöver skriva om det på alhelgona då vi ska minnas våra döda ......... ! NI vet att jag även vill att ni berättar om i skriver om saker som har med Engla att göra så att jag kan varna syskon mormor  morfar och alla andra som har väldigt svårt att möta skiten i media. jag tycker att det är viktigt att belysa och förstår att det ibland måste skrivas så att allmänhetens får en inblick, men som vanligt så glömmer ni dom det drabbar !

På Expressen möter man yterligare en mördares vardag och fina Emmas känslor om det .
Vad är det för felpå media som inte fattar att det är fel dag och att man inte behöver skriva om mördare om det inte är något väldigt viktigt .Fattar ni hur illa o hur ont det gör oss som har fått våra kära mördare ,när vi möts av dessa artiklar mm ?

torsdag 1 november 2012

Nytt fotosystem för att identifiera brottsligar behövs NU! Men komihåg att använda dom annars gör dom ingen nytta

I dag skriver Aftonbladet om att polisen räknar med att få igång det nya fotosystemet i början av nästa år.
GW konstaterar att om det hade funnits så hade AE torskat innan Engla blev mördad efter som det var en våldtäkt i sandviken där offret tog en bra bild med mobilen.

Jag håller med det är jätte viktigt att Sverige får mordärna system så att polisen lättare kan identifiera gärningsmän över länsgränserna.
Förut och nu så finns ett system i ett register som heter fingertryck och signalementsregistret på ett ställe och på ett annat ställe finns DNA registret Där kan man hitta dom som har ett fängelsestraff på mer än ett år bakom sig Här ligger alla uppgifter i systematiska lådor med olika sökvariablar ,vilket är uråldrigt och oeffektivt men systemet finns och vad jag vet så har man inte använt sig av systemet i varken vad gäller fantom bilden i Pernilla mordet eller vad gäller bilden från våldtäkten. Våldtäks bilden kanske ligger för lågt prioriterad men fantomen bilden ska enligt polisens metodstöd gämföras mot registret då det handlar om grov brottslighet med stor återfallsrisk.!
Det är väldigt viktigt att snabbt få till ett modernt system o register ...men det viktigaste är att man använder dom register man har annars lär det inte göra någon nytta med några system !
Perssonindifierande register behöver även ligga på samma ställe så att det kan effektiviserats och kontrolleras gemensamt

Obs när jag såg artikeln på Aftonbladet webb så blev jag arg efter som jag inte visste att Engla skulle nämnas där När sånt händer blir det jobbigt för hela släkten Vi behöver veta i förväg så att kallduchen inte blir så stor även om det alltid är jobbigt. Det är jätte viktig att allt som kan bli bättre och förhindra mord lyfts till ytan och förbättras, så därför får vi ta att media mm näner Engla och mordet Men respektera att vi finns o behöver bli varnade!
jag tycket artikeln var knepig o ringde den polis som artikeln refererade till, ett referat som dom tagit från en artikel för flera år sen sa Per T han var jätte snäll och berättade och förklarade om nuvarnade systemet och funktionerna och hur fantomenbilden kunde ha använts i deras nuvarande system för att identifiera gärningsmanen Han kunde inte gå in personligen i ärendet och berätta om något gjort ,jag måste¨då begära ut från rikspolis styrelsen om det...Vilket jag tror att  jag inte gör, även om jag gärna skulle vilja veta vad som gjorts o inte gjort.  Vi har ju redan 69 misstag brister o försumlighter som vi vet att polisen gjort i P utredningen så jag får väl ge mig även om jag gissar att jag skulle hitta ett stort gäng till om jag letade med hjälp av kuniga poliser!!!